BILAKAH MASA YANG SESUAI UTUK MENUNTUT BARANGAN ?
HomeBILAKAH MASA YANG SESUAI UTUK MENUNTUT BARANGAN ?

BILAKAH MASA YANG SESUAI UTUK MENUNTUT BARANGAN ?

Anda akan menerima mberitahuan SMS dan e-mel sebaik sahaja Traveller  telah menghantar barangan di pejabat Grabean atau menyerahkan barangan tersebut kepada perkhidmatan kurier. Barangan anda siap untuk dituntut apabila status permintaan memaparkan "pending collection" (menuntut di pejabat Grabean).

Untuk permintaan kumpul sendiri di Grabean pejabat, Grabean akan menjelaskan bayaran kepada Traveller  jika barang itu tidak dituntut selama 7 hari selepas Traveller menyerahkan barangan tersebut ke pejabat Grabean.

Untuk perkhidmatan kurier, anda akan menerima pemberitahuan SMS bahawa Traveller  telah menyerahkan barangan kepada perkhidmatan kurier dan anda boleh mengesan status penghantaran melalui SMS (Tracking Number). Sila maklum Grabean tidak akan bertanggungjawab diatas kesulitan yang dihadapi selepas anda melakukan pengesahan penerimaan selepas hari ke 7 dari tarikh penerimaan dilakukan , ini kerana Grabean telah membuat pembayaran kepada Traveller .

 

Pelupusan barang-barang yang tidak dituntut .

Semua barang yang tidak dituntut selama 14 hari selepas penghantaran oleh Traveller akan dilupuskan. Jika anda memerlukan masa untuk melanjutkan masa tuntutan, sila hubungi Grabean dalam tempoh 14 hari dari tarikh terima Notifikasi pemberitahuan daripada Grabean .

 

 

Go top