Bagaimana saya boleh membayar deposit setelah Traveller menerima tempahan ?
HomeBagaimana saya boleh membayar deposit setelah Traveller menerima tempahan ?

Bagaimana saya boleh membayar deposit setelah Traveller menerima tempahan ?

1) Apabila Traveller telah menawarkan untuk memenuhi permintaan, klik pada butang " View Offer " di bahagian bawah halaman permintaan untuk melihat tawaran Traveller.

 

2) Dalam halaman "View Offer", perhatikan "Return Date to Malaysia".

Sekiranya tawaran telah dibuat, harga pada "Offer Price" akan dikemaskini. Traveller mempunyai 7 hari dari tarikh tiba ke Malaysia untuk menhantar barangan di Grabean.

Sekiranya Traveller tidak membuat penghantaran seperti waktu yang ditetapkan , Requester boleh meminta transaksi tersebut dibatalkan, yang mana bayaran balik (refund) akan dipulangkan secara keseluruhan (termasuk yuran perkhidmatan) .

 

3) Jika anda menerima tawaran dari Traveller, deposit penuh dan RM3.50 caj perkhidmatan akan dikenakan bagi deposit bayaran.

Deposit anda akan disimpan dengan selamat oleh Grabean sehingga anda menerima barangan anda dan mengarahkan pembayaran kepada Traveller dilakukan atau selepas 7 hari Traveller menghantar barangan kepada Grabean , bergantung yang mana lebih awal.

Traveller dinasihatkan supaya tidak membeli barangan sehingga deposit telah dibayar oleh Requester. Klik "Proceed" untuk membuat pembayaran.

Go top