Bagaimana membeli belah menggunakan Grabean ?
HomeBagaimana membeli belah menggunakan Grabean ?

Bagaimana membeli belah menggunakan Grabean ?

Mencari item yang tidak dijual di dalam Negara?Produk yang diingini tidak dihantar ke negara anda? Keinginan untuk miliki barang baru yang “Hot” dari luar negara?

 

Grabean adalah servis dimana anda mampu berbelanja tanpa sempadan atau membayar perkhidmatan penghantaran yang mahal. “Traveler” dapat menjana pendapatan bagi perjalanan mereka juga!

 

Anda boleh memulakan tinjauan mencari item yang diminati dengan melayari halaman “Country page” untuk melihat item yang diminta oleh orang lain. Jika anda melihat sesuatu yang anda suka dan ingin memilikinya anda boleh menyiarkan pesanan atau klik butang “I WANT THIS TOO” untuk menyalin permintaan. Sila pastikan bahawa bidang permintaan telah diisikan dengan betul sebelum menhantar pesanan

 

 

Rujukan bagi 5 status bagi “ Request Post “

Open

Requester menunggu “Offer” daripada Traveller

Offered

“Traveler“ telah membuat tawaran bagi membantu mendapatkan pesanan “Requester” dan menunggu Requester deposit bayaran bagi mengesahkan pesanan.

 

 

Accepted

Requester menerima tawaran Traveller dan membayar deposit untuk pesanan permintaan. Traveller boleh mula membeli barangan tersebut.

Completed

Requester telah menerima barangan tersebut dan pembayaran telah dikeluarkan kepada Traveller.

 

Open (Prepaid)

Requester telah membuat bayaran dan menunggu “Offer” daripada Traveller

 

 

 

Go top